Anneler Günü'nde Asırlık Çınarlar Unutulmadı

KADIN 11.05.2020 - 07:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2448+ kez okundu.
 

Anneler Günü'nde Asırlık Çınarlar Unutulmadı

Anneler Günü'nde Asırlık Çınarlar Unutulmadı    İçişleri Bakanlığı ve Hz. Hatice Vakfı  “Anneler Gününde” 100 ve üstü yaşlardaki anneleri unutmayarak ortaklaşa bir projeyi hayat geçirdi. Hz. Hatice Vakfı’nın koordinesinde, İçişleri  Bakanlığının katkılarıyla 81 ilde hayatlarını sürdüren 100 yaş ve üstü 5 bin 529 anne için Sakarya'da Cennet Anneleri ismiyle bir hatıra ormanı oluşturuldu. Ayrıca bu yaş grubundaki annelere 10 Mayıs’a özel hazırlanmış hediyeler vefa sosyal destek gruplarımızca sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek verildi. Proje kapsamında, yaşlarından dolayı asırlık çınar olarak nitelendirilen yaşlı anneler için Sakarya'da Cennet Anneleri ismiyle bir hatıra ormanı oluşturuldu. İl ve ilçelerdede vefa sosyal destek grupları ve kaymakamlar, 10 Mayıs pazar günü bu yaş grubundaki yaşlıları ziyaret etti. Ziyaretlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendi kaleme aldığı hatıra ormanı sertifikaları da verildi.   Bizlerin En Değerli Varlığı, Siz Annelerimizsiniz Sertifikalarda, "Dünyamız bugün büyük bir salgın hastalıkla mücadele ediyor. Siz değerli annelerimiz belki de ilk kez alıştığınız ve hak ettiğiniz kalabalık ziyaretlerden uzaksınız. Bilmenizi isteriz ki bir asırlık tecrübeniz ve bilgeliğinizin ışığında bizlerin en değerli varlığı, siz annelerimizsiniz. 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' Bu belge, devletimizin siz annelerimize minnetinin karşılığı olarak Sakarya ilinde Cennet Anneleri ormanında adınıza dikilen ağacın hatırasıdır. Ellerinizden sevgi ve muhabbetle öpüyorum." ifadeleri yer aldı. Büyüklere ziyaretler sosyal mesafe ve maske kullanımı kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirildi. Ayrıca,  sertifikaları yanı sıra Anneler Gününe özel hazırlanmış hediyeler de verildi. erilece
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.