BAŞKAN SİREL AZERBAYCAN’I SAVUNMAK TÜRKİYE’Yİ SAVUNMAKTIR

SİYASİ PARTİLER 04.10.2020 - 08:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1391+ kez okundu.
 

BAŞKAN SİREL AZERBAYCAN’I SAVUNMAK TÜRKİYE’Yİ SAVUNMAKTIR

BAŞKAN SİREL AZERBAYCAN’I SAVUNMAK TÜRKİYE’Yİ SAVUNMAKTIR   Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısı, ABD-İsrail’in başını çektiği ve Fransa, Yunanistan; BAE, Suudi Arabistan gibi ülkelerin desteklediği ittifakın kışkırtmalarıyla yapılmıştır. Azerbaycan toprağı, Türk toprağıdır ve bizim de öz vatanımızdır. Vatan uluslararası topluma çağrıda bulunarak oluşturulan müzakere masalarında kurtarılmaz. Yüz yıl önce işgal edilen topraklarımızı kendi öz gücümüzle ve milli şuurumuzla kurtardıysak; bugün de işgal altındaki Azerbaycan topraklarını ancak ve ancak aynı şekilde kurtarabiliriz. TEHDİDİN KAYNAĞININ DOĞRU SAPTANMASI Erivan’daki hükümet tıpkı FETÖ darbe girişiminde olduğu gibi, Amerikan destekli darbe ile iktidara gelmiştir. Bugün Suriye ve Irak’ta, KKTC, Libya, Doğu Akdeniz ve Ege’de karşımıza dikilen ittifakla, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgalinde Kırım konusunda, Kudüs’te, Filistin’de, Umman Denizinde tehdit oluşturan ittifak aynıdır. TEHDİDE YANIT VE ÇÖZÜM Çözüm; ABD eksenli tehdide karşı Karadeniz’den Umman Denizi’ne kadar bütünsel bir strateji oluşturmaktır. Tehdide yanıt, ABD-İsrail karşıtı güçleri yanımıza kazanarak olur. Tehdide karşı başta Türkiye, Rusya ve İran olmak üzere, Azerbaycan, Irak, Suriye, Lübnan, Filistin, Abhazya ve Türk Cumhuriyetleri ile Asya’nın derinliklerine kadar uzanan geniş bir ittifak oluşturmak ve bu gücü etkili kullanacak siyasetler üretmek ve stratejiler geliştirmek asli önceliğimiz olmalıdır. Türkiye, Karabağ’ın kurtarılması için hangi araç ve stratejilerin uygulanacağını Azerbaycan hükümetiyle birlikte kararlaştırmalıdır.  Türkiye Karadeniz’den Akdeniz ve Umman Denizi’ne kadar uzanan bütünsel strateji kapsamında “Karadeniz Akdeniz Dostluk ve Barış Planı” programının uygulanması için acil olarak harekete geçmelidir: Türkiye ve Rusya, Ermenistan’ın Karabağ’daki işgaline son vermek üzere ağırlıklarını koymalıdır. Kırım’ın Rusya Federasyonu toprağı olduğu başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri tarafından tanınmalıdır. KKTC, başta Rusya olmak üzere bölge ülkeleri tarafından tanınmalıdır. Abhazya, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri tarafından tanınmalıdır. İran’ın toprak bütünlüğüne yönelik her girişime karşı bölge ülkeleri ortak tavır geliştirmelidir. Rusya, İran, Türkiye, KKTC, Abhazya ve diğer bölge ülkelerine yönelik ambargo ve yaptırımlara karşı ortak tavır alınmalıdır. Doğu Akdeniz’de bölge ülkelerinin ortak güvenliği sağlanmalıdır.   Vatan Partisi Maltepe İlçe Başkanı Osman Fevzi

BAŞKAN SİREL AZERBAYCAN’I SAVUNMAK TÜRKİYE’Yİ SAVUNMAKTIR

 

Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısı, ABD-İsrail’in başını çektiği ve Fransa, Yunanistan; BAE, Suudi Arabistan gibi ülkelerin desteklediği ittifakın kışkırtmalarıyla yapılmıştır.

Azerbaycan toprağı, Türk toprağıdır ve bizim de öz vatanımızdır. Vatan uluslararası topluma çağrıda bulunarak oluşturulan müzakere masalarında kurtarılmaz. Yüz yıl önce işgal edilen topraklarımızı kendi öz gücümüzle ve milli şuurumuzla kurtardıysak; bugün de işgal altındaki Azerbaycan topraklarını ancak ve ancak aynı şekilde kurtarabiliriz.

TEHDİDİN KAYNAĞININ DOĞRU SAPTANMASI

Erivan’daki hükümet tıpkı FETÖ darbe girişiminde olduğu gibi, Amerikan destekli darbe ile iktidara gelmiştir. Bugün Suriye ve Irak’ta, KKTC, Libya, Doğu Akdeniz ve Ege’de karşımıza dikilen ittifakla, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgalinde Kırım konusunda, Kudüs’te, Filistin’de, Umman Denizinde tehdit oluşturan ittifak aynıdır.

TEHDİDE YANIT VE ÇÖZÜM

Çözüm; ABD eksenli tehdide karşı Karadeniz’den Umman Denizi’ne kadar bütünsel bir strateji oluşturmaktır. Tehdide yanıt, ABD-İsrail karşıtı güçleri yanımıza kazanarak olur. Tehdide karşı başta Türkiye, Rusya ve İran olmak üzere, Azerbaycan, Irak, Suriye, Lübnan, Filistin, Abhazya ve Türk Cumhuriyetleri ile Asya’nın derinliklerine kadar uzanan geniş bir ittifak oluşturmak ve bu gücü etkili kullanacak siyasetler üretmek ve stratejiler geliştirmek asli önceliğimiz olmalıdır. Türkiye, Karabağ’ın kurtarılması için hangi araç ve stratejilerin uygulanacağını Azerbaycan hükümetiyle birlikte kararlaştırmalıdır. 

Türkiye Karadeniz’den Akdeniz ve Umman Denizi’ne kadar uzanan bütünsel strateji kapsamında “Karadeniz Akdeniz Dostluk ve Barış Planı” programının uygulanması için acil olarak harekete geçmelidir:

  • Türkiye ve Rusya, Ermenistan’ın Karabağ’daki işgaline son vermek üzere ağırlıklarını koymalıdır.
  • Kırım’ın Rusya Federasyonu toprağı olduğu başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri tarafından tanınmalıdır.
  • KKTC, başta Rusya olmak üzere bölge ülkeleri tarafından tanınmalıdır.
  • Abhazya, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri tarafından tanınmalıdır.
  • İran’ın toprak bütünlüğüne yönelik her girişime karşı bölge ülkeleri ortak tavır geliştirmelidir.
  • Rusya, İran, Türkiye, KKTC, Abhazya ve diğer bölge ülkelerine yönelik ambargo ve yaptırımlara karşı ortak tavır alınmalıdır.
  • Doğu Akdeniz’de bölge ülkelerinin ortak güvenliği sağlanmalıdır.

 

Vatan Partisi

Maltepe İlçe Başkanı

Osman Fevzi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.