ÇAYAĞZI KÖYÜ DERNEĞİ KADINLARI TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİLER

YEREL YÖNETİMLER 11.11.2019 - 11:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1460+ kez okundu.
 

ÇAYAĞZI KÖYÜ DERNEĞİ KADINLARI TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİLER

ÇAYAĞZI KÖYÜ DERNEĞİ KADINLARI TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİLER   Ardahan İli Hanak İlçesi Çayağzı köyü yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği yönetimi dernek üyesi kadınlara teşekkür amaçlı kahvaltı düzenledi.  Pazar günü  Maltepe sahilinde  bulunan Avşar Kafe de düzenlenen açık büfe kahvaltılı toplantıya  dernek üyesi kadınlar   ve dernek başkanı  Erhan Demirkıran  ile yönetim kurulu üyeleri katıldılar.    Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda dernek başkanı Erhan Demirkıran bir konuşma yaptı      KADINLARIMIZ TEŞEKKÜRÜ HAK ETMİŞTİR   " 30 Ekim-3 Kasım tarihlerinde Orhan Gazi parkında  İstanbul Büyük şehir Belediyemizin düzenlediği  Kars,Ardahan ,Iğdır tanıtım günlerinde derneğimizde stant açmıştır. Yöresel yiyeceklerimizin sergilendiği standımız üç gün süresince adeta izdihama uğramıştır. Siz değerli kadın üyelerimiz halkın bu ilgisine cevap verebilmek için gece gündüz  çaba gösterdiniz,emek verdiniz. Derneğimiz bu  muhteşem etkinlikte gelirde temin etmiştir.  Sizlerin bu çabanızı  yönetim kurulumuz  taktirle karşılamıştır. Gündüz satış yaptınız,akşam gece boyunca evlerinizde mantılar ,börekler hazırlayarak stantta halkın talebini karşıladınız. Bu örnek çalışma ve çabalarınıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu nedenle  hafta sonu bir kahvaltıyla sizlerle bir araya gelerek  teşekkür etmek istedik.  Görüştüğümüz siyasi parti temsilcileri,çok sayıda Sivil Toplum kuruluşu temsilcisi  taktir ve tepkilerini bize ilettiler.Bizimde Bir başka etkinlikte yine birlikte olmak  dileğimizdir"dedi.   Daha sonra gazetemize açıklamada bulunan  Ardahan İli Hanak ilçesi Çayağzı Köyü Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı  Erhan Demirkıran 2015 yılında kurulan ve kendisinin derneğin üçüncü başkanı olduğunu açıkladı ve  şu bilgileri verdi": Dernek binamız Hanaklı köylülerimizin yoğunluklu yaşadığı Gülensu mahallesinde bulunuyor. Mahallede sadece 1500 Hanaklı seçmenimiz  yaşıyor. Nüfus olarak bunu beş bini aştığını söyleyebiliriz. Halen derneğimizde ise 150 üye bulunuyor.   Köyümüzden 1970 "ler de başlayan Maltepe"ye göç dalgası 1980-90 lı yıllarda artmıştır.500 haneli köyümüzde 100 hane kalmıştır. Fakat  özellikle 1980 lerde göçle  gelen büyüklerimiz  burada emekli olmuşlar,şimdilerde köyümüzde taş evlerin yerine villa tipi evler yaparak köye geri dönmekteler. Köyümüzün bu yeni yapılaşmayla çehresi de değişmiş daha da güzelleşmiştir. Derneğimiz olarak  buradan köyümüzün  ihtiyaçlarına da cevap vermek için kollarımızı sıvadık.  İstanbul kentinde vefat eden  köylülerimizin çoğunun vasiyeti üzerine cenazelerini köyümüzün mezarlığında defin ediyoruz.Bu nedenle ihtiyaç üzerine köyümüze bir morg yaptırdık. Bundan sonrada her türlü ihtiyaçta güzel köyümüzün ve köylülerimizin yanında olacağız"

ÇAYAĞZI KÖYÜ DERNEĞİ KADINLARI TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİLER

 

Ardahan İli Hanak İlçesi Çayağzı köyü yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği yönetimi dernek üyesi kadınlara teşekkür amaçlı kahvaltı düzenledi.
 Pazar günü  Maltepe sahilinde  bulunan Avşar Kafe de düzenlenen açık büfe kahvaltılı toplantıya  dernek üyesi kadınlar   ve dernek başkanı  Erhan Demirkıran  ile yönetim kurulu üyeleri katıldılar.
   Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda dernek başkanı Erhan Demirkıran bir konuşma yaptı 
 
 
KADINLARIMIZ TEŞEKKÜRÜ HAK ETMİŞTİR
 
" 30 Ekim-3 Kasım tarihlerinde Orhan Gazi parkında  İstanbul Büyük şehir Belediyemizin düzenlediği  Kars,Ardahan ,Iğdır tanıtım günlerinde derneğimizde stant açmıştır. Yöresel yiyeceklerimizin sergilendiği standımız üç gün süresince adeta izdihama uğramıştır. Siz değerli kadın üyelerimiz halkın bu ilgisine cevap verebilmek için gece gündüz  çaba gösterdiniz,emek verdiniz.
Derneğimiz bu  muhteşem etkinlikte gelirde temin etmiştir.  Sizlerin bu çabanızı  yönetim kurulumuz  taktirle karşılamıştır. Gündüz satış yaptınız,akşam gece boyunca evlerinizde mantılar ,börekler hazırlayarak stantta halkın talebini karşıladınız. Bu örnek çalışma ve çabalarınıza ne kadar teşekkür etsek azdır.
Bu nedenle  hafta sonu bir kahvaltıyla sizlerle bir araya gelerek  teşekkür etmek istedik.  Görüştüğümüz siyasi parti temsilcileri,çok sayıda Sivil Toplum kuruluşu temsilcisi  taktir ve tepkilerini bize ilettiler.Bizimde Bir başka etkinlikte yine birlikte olmak  dileğimizdir"dedi.
 
Daha sonra gazetemize açıklamada bulunan  Ardahan İli Hanak ilçesi Çayağzı Köyü Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı  Erhan Demirkıran
2015 yılında kurulan ve kendisinin derneğin üçüncü başkanı olduğunu açıkladı ve  şu bilgileri verdi":
Dernek binamız Hanaklı köylülerimizin yoğunluklu yaşadığı Gülensu mahallesinde bulunuyor. Mahallede sadece 1500 Hanaklı seçmenimiz  yaşıyor. Nüfus olarak bunu beş bini aştığını söyleyebiliriz. Halen derneğimizde ise 150 üye bulunuyor.
 
Köyümüzden 1970 "ler de başlayan Maltepe"ye göç dalgası 1980-90 lı yıllarda artmıştır.500 haneli köyümüzde 100 hane kalmıştır. Fakat  özellikle 1980 lerde göçle  gelen büyüklerimiz  burada emekli olmuşlar,şimdilerde köyümüzde taş evlerin yerine villa tipi evler yaparak köye geri dönmekteler.
Köyümüzün bu yeni yapılaşmayla çehresi de değişmiş daha da güzelleşmiştir.
Derneğimiz olarak  buradan köyümüzün  ihtiyaçlarına da cevap vermek için kollarımızı sıvadık.  İstanbul kentinde vefat eden  köylülerimizin çoğunun vasiyeti üzerine cenazelerini köyümüzün mezarlığında defin ediyoruz.Bu nedenle ihtiyaç üzerine köyümüze bir morg yaptırdık. Bundan sonrada her türlü ihtiyaçta güzel köyümüzün ve köylülerimizin yanında olacağız"
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.