HASAN KOÇ,MÜCADELEDE İDDİA VE İDEALİNİZ OLMALI

GÜNDEM 21.09.2020 - 06:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2514+ kez okundu.
 

HASAN KOÇ,MÜCADELEDE İDDİA VE İDEALİNİZ OLMALI

HASAN KOÇ,MÜCADELEDE İDDİA VE İDEALİNİZ OLMALI   Bilgi ve tecrübesiyle yıllardır sendikal hareketin içerisinde emek mücadelesi veren HAK-İŞ/ÖZ GÜVEN-SEN SENDİKASI Genel Sekreteri Hasan KOÇ Gazetemize açıklamalarda bulundu.  ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ KENDİ İŞ KOLUNDA VE KENDİ MESLEK KODUNDA ÖRGÜTLENMELİDİRLER. İnsanoğlunun var olduğu günden bugüne kadar, yaşamsal önem arz eden faktörlerin başında hiç kuşkusuz "Güvenlik" gelir. Özel güvenlik görevlileri, huzurlu ve güvenli bir kent için oturduğumuz sitelerde, işyerlerimizde, toplu taşıma alanlarında, stratejik tesislerler gibi hemen hemen yaşamın tüm alanlarında kişisel ve toplumsal güvenliğimiz için 7/24 saat esasına göre görev yapmaktadır.  2004 yılında yasallaşan 5188 sayılı özel güvenlik hizmetleri ile birlikte Sektörde görev yapan sayısı bu gün yüz binleri aşmış durumdır. Bu hızlı artışla birlikte özel güvenlik görevlilerinin sorunlarıda beraberinde artmaktadır. Özel güvenlik görevlilerinin çalışma koşulları, ekonomik ve sosyal hakları nerde ise bugün asgari ücret düzeyinin altında seyretmektedir. Bu koşullar ve ekonomik haklar, özel güvenlik görevlilerinde ciddi manada geçim sıkıntısı ile birlikte morel ve motivasyon eksikliği yaratmaktadır. İnsan ve emek odaklı sendikal duruşumuz mücadelemizin ilkesidir. Sendika olarak, kendi iş kolumuza bağlı kalarak değil emekçileri bir bütün olarak gören ve ülkemizin her bir köşesindeki başta özel güvenlik görevlileri olmak üzere tüm emekçilerin sesi olmaktır.  İddamız şudur ki; özel güvenlik görevlileri farklı farklı işkollarında örgütlenmesi birlik ve bütünlüğümüzü parçalayacaktır. İleriye doğruda birlikte gerçekleştirmek istediğimiz ideallerimizede ciddi manada büyük darbe vuracaktır.  "Güvenlikle Düşünen Güvenliği Düşünen" anlayış ve kavrayışla, tüm özel güvenlik görevlilerinin kendi işkolunda örgütlenmesiyle idda ve ideallerimizi daha kolay gerçekleştireceğimize çok açık bir gerçektir. Özel güvenlik görevlileri kendi iş kolunda ve kendi meslek kodunda örgütlenmelidirler. Dedi.

HASAN KOÇ,MÜCADELEDE İDDİA VE İDEALİNİZ OLMALI

 

Bilgi ve tecrübesiyle yıllardır sendikal hareketin içerisinde emek mücadelesi veren HAK-İŞ/ÖZ GÜVEN-SEN SENDİKASI Genel Sekreteri Hasan KOÇ Gazetemize açıklamalarda bulundu. 

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ KENDİ İŞ KOLUNDA VE KENDİ MESLEK KODUNDA ÖRGÜTLENMELİDİRLER.

İnsanoğlunun var olduğu günden bugüne kadar, yaşamsal önem arz eden faktörlerin başında hiç kuşkusuz "Güvenlik" gelir.

Özel güvenlik görevlileri, huzurlu ve güvenli bir kent için oturduğumuz sitelerde, işyerlerimizde, toplu taşıma alanlarında, stratejik tesislerler gibi hemen hemen yaşamın tüm alanlarında kişisel ve toplumsal güvenliğimiz için 7/24 saat esasına göre görev yapmaktadır. 

2004 yılında yasallaşan 5188 sayılı özel güvenlik hizmetleri ile birlikte Sektörde görev yapan sayısı bu gün yüz binleri aşmış durumdır. Bu hızlı artışla birlikte özel güvenlik görevlilerinin sorunlarıda beraberinde artmaktadır.

Özel güvenlik görevlilerinin çalışma koşulları, ekonomik ve sosyal hakları nerde ise bugün asgari ücret düzeyinin altında seyretmektedir. Bu koşullar ve ekonomik haklar, özel güvenlik görevlilerinde ciddi manada geçim sıkıntısı ile birlikte morel ve motivasyon eksikliği yaratmaktadır.

İnsan ve emek odaklı sendikal duruşumuz mücadelemizin ilkesidir. Sendika olarak, kendi iş kolumuza bağlı kalarak değil emekçileri bir bütün olarak gören ve ülkemizin her bir köşesindeki başta özel güvenlik görevlileri olmak üzere tüm emekçilerin sesi olmaktır. 

İddamız şudur ki; özel güvenlik görevlileri farklı farklı işkollarında örgütlenmesi birlik ve bütünlüğümüzü parçalayacaktır. İleriye doğruda birlikte gerçekleştirmek istediğimiz ideallerimizede ciddi manada büyük darbe vuracaktır. 

"Güvenlikle Düşünen Güvenliği Düşünen" anlayış ve kavrayışla, tüm özel güvenlik görevlilerinin kendi işkolunda örgütlenmesiyle idda ve ideallerimizi daha kolay gerçekleştireceğimize çok açık bir gerçektir. Özel güvenlik görevlileri kendi iş kolunda ve kendi meslek kodunda örgütlenmelidirler. Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.