İdlib’de ateşkes kararı!

GÜNDEM 05.03.2020 - 21:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1651+ kez okundu.
 

İdlib’de ateşkes kararı!

Son dakika… İdlib’de ateşkes kararı! İşte Rusya ve Türkiye tarafından imzalanan mutabakat metni Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de yaşanan gerginliğe ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da görüştü. İki lider ve Türk-Rus heyetler arasındaki görüşme sonrasında İdlib'deki son gelişmelere ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamanın ardından İdlib'de ateşkesin bu gece yarısından itibaren yürürlüğe gireceği belirtilerek mutabakat metni açıklandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından açıklanan İdlib mutakabat metni şöyle: 1) İdlib temas hattı boyunca tüm faaliyetler 6 Mart 2020, saat 00.01 tarihi itibariyle durdurulacak 2) M4 karayolunun kuzeyi ve güneyinde 6 kilometrelik güvenli bölge oluşturulacak. 3) Türk-Rus ortak devriyeleri, 15 Mart 2020’de M4 karayolunda başlayacak.  

Son dakika… İdlib’de ateşkes kararı! İşte Rusya ve Türkiye tarafından imzalanan mutabakat metni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de yaşanan gerginliğe ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da görüştü. İki lider ve Türk-Rus heyetler arasındaki görüşme sonrasında İdlib'deki son gelişmelere ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamanın ardından İdlib'de ateşkesin bu gece yarısından itibaren yürürlüğe gireceği belirtilerek mutabakat metni açıklandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından açıklanan İdlib mutakabat metni şöyle:

1) İdlib temas hattı boyunca tüm faaliyetler 6 Mart 2020, saat 00.01 tarihi itibariyle durdurulacak

2) M4 karayolunun kuzeyi ve güneyinde 6 kilometrelik güvenli bölge oluşturulacak.

3) Türk-Rus ortak devriyeleri, 15 Mart 2020’de M4 karayolunda başlayacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.