KARNE TATİLİ BAŞLIYOR

EĞİTİM 17.01.2020 - 08:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1331+ kez okundu.
 

KARNE TATİLİ BAŞLIYOR

15 tatil geldi! Karneler saat kaçta alınacak? İşte karnelerin verileceği saat… Karneler bugün veriliyor ve öğrencilerin heyecanları zirveye tırmandı. Öğrencilerin en çok merak ettiği soru ‘Karneler saat kaçta verilecek?’ 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının birinci dönemi tamamlandı. 15 tatile çıkacak olan öğrenciler internette karneler kaçta alınacak sorusunun cevabını araştırıyor. Peki karnelerin verileceği saat belli oldu mu? İşte öğrencilerin merak ettiği soruların yanıtı… Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bu sene 1. dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. İkinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak. Uzmanlar, aileleri uyardı: Karnen kötü, tatil yok demeyin.   Maltepe'de 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem karne dağıtım töreni   Maltepe İlçemizde 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem karne dağıtım töreni  17.01.2020 Cuma günü saat 10.30’da  Bağlarbaşı Mah. İnönü Cad. No:96’da bulunan Bağlarbaşı İlkokulunda gerçekleştirilecektir.     KARNELER SAAT KAÇTA VERİLECEK? Karnelerin veriliş saatleri okullara göre değişiklik gösteriyor, ancak sabah saatlerinde öğrencilerin birinci dönem karnelerini alması bekleniyor. İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?   İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 arasında yaşanacak. 13 Nisan 2020’de ikinci dönem başlayacak. 2020 YAZ TATİLİ NE ZAMAN? 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak. KARNE ALINDIKTAN SONRA NELER YAPILMALI? Medicana Samsun Hastanesi Kinik Psikoloğu Dila Soğancı, sömestir tatilinin yaklaştığı bu günlerde ebeveynlere önerilerde bulundu. Soğancı, “Birçok ebeveynler böyle bir korku aşılamadıklarını belirtirken, çocuklar karneleri kötü gelirse yaşanabilecek olumsuz durumlardan kaynaklı karne korkusu yaşamaya başladılar. Bu korkunun temelinde ebeveynlerin belki de farkında olmadan akademik notlara ve başarı performansına verdikleri tepkiler, çocuklarda kaygı ve endişe yaşamalarına neden olmaya başladı. Günümüz koşullarında karnenin iyi olması, akademik performansın iyi olması, duygusal ve sosyal gelişimin ne yazık ki önüne geçmiştir fakat unutulan bir şey vardır ki akademik başarı, sosyal ve duygusal gelişimin bir bütün olması gerekmektedir. Karneden beklenti ne kadar yüksek ise beklenilen olmadığı sürece yıkım o kadar fazla olur. Çocuğunuzu notları ile değerlendirirken kendilik algısını zedeler ve özgüveninin azalmasına neden olabilir” diye konuştu.

15 tatil geldi! Karneler saat kaçta alınacak? İşte karnelerin verileceği saat…

Karneler bugün veriliyor ve öğrencilerin heyecanları zirveye tırmandı. Öğrencilerin en çok merak ettiği soru ‘Karneler saat kaçta verilecek?’ 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının birinci dönemi tamamlandı. 15 tatile çıkacak olan öğrenciler internette karneler kaçta alınacak sorusunun cevabını araştırıyor. Peki karnelerin verileceği saat belli oldu mu? İşte öğrencilerin merak ettiği soruların yanıtı…

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bu sene 1. dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. İkinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak. Uzmanlar, aileleri uyardı: Karnen kötü, tatil yok demeyin.

 

Maltepe'de 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem karne dağıtım töreni  

Maltepe İlçemizde 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem karne dağıtım töreni  17.01.2020 Cuma günü saat 10.30’da  Bağlarbaşı Mah. İnönü Cad. No:96’da bulunan Bağlarbaşı İlkokulunda gerçekleştirilecektir.  
 

KARNELER SAAT KAÇTA VERİLECEK?

Karnelerin veriliş saatleri okullara göre değişiklik gösteriyor, ancak sabah saatlerinde öğrencilerin birinci dönem karnelerini alması bekleniyor.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

 

İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 arasında yaşanacak. 13 Nisan 2020’de ikinci dönem başlayacak.

2020 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak.

KARNE ALINDIKTAN SONRA NELER YAPILMALI?

Medicana Samsun Hastanesi Kinik Psikoloğu Dila Soğancı, sömestir tatilinin yaklaştığı bu günlerde ebeveynlere önerilerde bulundu. Soğancı, “Birçok ebeveynler böyle bir korku aşılamadıklarını belirtirken, çocuklar karneleri kötü gelirse yaşanabilecek olumsuz durumlardan kaynaklı karne korkusu yaşamaya başladılar. Bu korkunun temelinde ebeveynlerin belki de farkında olmadan akademik notlara ve başarı performansına verdikleri tepkiler, çocuklarda kaygı ve endişe yaşamalarına neden olmaya başladı. Günümüz koşullarında karnenin iyi olması, akademik performansın iyi olması, duygusal ve sosyal gelişimin ne yazık ki önüne geçmiştir fakat unutulan bir şey vardır ki akademik başarı, sosyal ve duygusal gelişimin bir bütün olması gerekmektedir. Karneden beklenti ne kadar yüksek ise beklenilen olmadığı sürece yıkım o kadar fazla olur. Çocuğunuzu notları ile değerlendirirken kendilik algısını zedeler ve özgüveninin azalmasına neden olabilir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.