MALTEPE'DE AYŞEGÜL AKTÜRK'ÜN EVİNİN ÖNÜNDE KADINLARDAN PROTESTO

KADIN 06.06.2020 - 20:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1926+ kez okundu.
 

MALTEPE'DE AYŞEGÜL AKTÜRK'ÜN EVİNİN ÖNÜNDE KADINLARDAN PROTESTO

AYŞEGÜL AKTÜRK'ÜN EVİNİN ÖNÜNDE KADINLARDAN PROTESTO   Ayşegül Aktürk'ün katledildiği yerde protesto Kadın Meclisleri, Ayşegül Aktürk'ü katledildiği Maltepe’deki evinin önünde kadın katliamlarına tepki gösterdi. İstanbul Maltepe’de dün Muharrem Eralp isimli erkek tarafından Ayşegül Aktürk'ün katledilmesine Kadın Meclisleri tepki gösterdi. Aktürk'ün katledildiği evinin önünde yapılan eyleme, Aktürk’ün Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ndeki çalışma arkadaşları ve komşuları katıldı. Ellerinde Ayşegül Aktürk’ün fotoğrafları ile “Kadın cinayetlerini durduracağız” dövizleri taşıyan kadınlar, tepkilerini attıkları sloganlarla gösterdi. YASALAR UYGULANSA... Kadın Meclisleri üyesi Ayşen Ece Kavas tarafından yapılan açıklamada, kadın katliamlarındaki artışa dikkat çekildi. Sadece bu ay içinde 21 kadının katledildiğini söyleyen Kavas, “Bugün burada Ayşegül’ün evinin önünde buluşmak bizler için çok üzücü. Bu ülkede gerçekten yasalar uygulansa, kadınlar korunsa ve eşitlik politikaları yürütülse erkekler kadınlara şiddet uygulamaya cesaret edemez” dedi. ‘HİÇBİR HAKKINIZ YOK’ Daha sonra söz alan Ayşegül’ün çalışma arkadaşı Dr. Nuket Zeynep Özdemir de, Ayşegül’ün katledilmesinden duyduğu üzüntüyü paylaşarak, kadın katliamlarının nedenleri üzerinde durdu. Ayşegül’ün çalışkan, azimli ve güçlü biri olarak tüm kadınlar tarafından örnek alındığını söyleyen Özdemir, “Toplumsal algıları yıkmadıktan sonra hiçbir yere gelemeyiz. Erkekler niçin kuralları sizler belirliyorsunuz? Bırakın bu kafayı! Bırakın biz kadınlar kendi kuralımızı kendimiz koyalım. Bizim vücutlarımızın üzerinde sizlerin hiçbir hakkı yok” diye konuştu. Kadınların eylemi sloganlarla son buldu

AYŞEGÜL AKTÜRK'ÜN EVİNİN ÖNÜNDE KADINLARDAN PROTESTO

 

Ayşegül Aktürk'ün katledildiği yerde protesto

Kadın Meclisleri, Ayşegül Aktürk'ü katledildiği Maltepe’deki evinin önünde kadın katliamlarına tepki gösterdi.

İstanbul Maltepe’de dün Muharrem Eralp isimli erkek tarafından Ayşegül Aktürk'ün katledilmesine Kadın Meclisleri tepki gösterdi. Aktürk'ün katledildiği evinin önünde yapılan eyleme, Aktürk’ün Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ndeki çalışma arkadaşları ve komşuları katıldı.

Ellerinde Ayşegül Aktürk’ün fotoğrafları ile “Kadın cinayetlerini durduracağız” dövizleri taşıyan kadınlar, tepkilerini attıkları sloganlarla gösterdi.

YASALAR UYGULANSA...

Kadın Meclisleri üyesi Ayşen Ece Kavas tarafından yapılan açıklamada, kadın katliamlarındaki artışa dikkat çekildi. Sadece bu ay içinde 21 kadının katledildiğini söyleyen Kavas, “Bugün burada Ayşegül’ün evinin önünde buluşmak bizler için çok üzücü. Bu ülkede gerçekten yasalar uygulansa, kadınlar korunsa ve eşitlik politikaları yürütülse erkekler kadınlara şiddet uygulamaya cesaret edemez” dedi.

‘HİÇBİR HAKKINIZ YOK’

Daha sonra söz alan Ayşegül’ün çalışma arkadaşı Dr. Nuket Zeynep Özdemir de, Ayşegül’ün katledilmesinden duyduğu üzüntüyü paylaşarak, kadın katliamlarının nedenleri üzerinde durdu. Ayşegül’ün çalışkan, azimli ve güçlü biri olarak tüm kadınlar tarafından örnek alındığını söyleyen Özdemir, “Toplumsal algıları yıkmadıktan sonra hiçbir yere gelemeyiz. Erkekler niçin kuralları sizler belirliyorsunuz? Bırakın bu kafayı! Bırakın biz kadınlar kendi kuralımızı kendimiz koyalım. Bizim vücutlarımızın üzerinde sizlerin hiçbir hakkı yok” diye konuştu.

Kadınların eylemi sloganlarla son buldu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.