Maltepeli kadınların istismar ve şiddet isyanı

KADIN 30.11.2020 - 13:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1287+ kez okundu.
 

Maltepeli kadınların istismar ve şiddet isyanı

Maltepeli kadınların istismar ve şiddet isyanı Maltepe Kent Konseyi Kadın Meclisi, Zümrütevler’de bir kursta 3 çocuk cinsel istismara uğradı, Beşçeşmeler’de 23 yaşındaki genç bir kadın şiddet ve cinsel istismara uğramasıyla bir kez daha gündeme gelen kadına ve çocuğa şiddeti kınayan ve fillerin cezalandırılmasını isteyen açıklama yayınladı Maltepe Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;   Şiddet ve istismarın her türlüsüne karşıyız. Şiddet ve istismarın bahanesi ve mazereti olamaz. Şiddet ve istismarın kaynağı kim olursa olsun asla savunulamaz. Kadına ve çocuğa karşı her türlü şiddet ve istismar suçtur ve faillerinin cezalandırılması gerekir. Yola çıktığımız ilk günden beri hep bu ilkeler etrafında toplandık ve bu ilkeler ile çalışmalarımıza devam ettik. Kadına karşı şiddet insanlığa karşı şiddettir. İnsanlığa ve insan haklarımıza duyarlı olmamız için belli bir dönem, süreç ya da taraf yoktur. Bunun için "insan" olmanın hatırlanması ve önemsenmesi gerekir. Ülkemiz genelinde Kadın, Erkek, Çocuk, Hayvan, Doğa ayırt etmeksizin, biyolojik tüm canlılara karşı artan bir ivme ile devam eden Şiddet ve Cinsel istismar olayları yaşanmaktadır. Maltepe Kent Konseyi olarak yaşanan her türlü şiddetle mücadelemiz durmaksızın devam ediyor. Bunun için 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde Kadın Meclisimiz ve Paydaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz 2 günlük sempozyumda kadının ve çocuğun maruz kaldığı şiddet ve istismar hakkında farkındalık çalışmaları yarattık. Ancak birkaç gün sonrasında halen şokunu atamadığımız ve ilçemizde yaşanan namüsait olayları basından üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Olayları diyoruz çünkü, Zümrütevler’de bir kursta 3 çocuk cinsel istismara uğradı, Beşçeşmeler’de 23 yaşındaki genç bir kadın şiddet ve cinsel istismara uğradı. Bu akıl almaz olayları ilçemizde ve ülkemizde artık görmek istemiyoruz. Deprem, Sel, Salgın gibi üst üste birçok sınavdan geçtiğimiz şu dönemde insanlık, Vicdan, Merhamet, Saygı derslerinden sınıfta kalmış görünmekteyiz. Maltepe Kent Konseyi olarak tüm organlarımızla şiddetin her türlüsüne yönelik önleyici politikalar ve projeler üretmek için çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız. Biliyoruz ki tek başımıza düzeltebileceğimiz, önleyebileceğimiz bir konu değil ve sadece eğitim ile çözülebilir. Bunun içinde ilçemizde okullarda, Üniversite, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte "Ebeveyn Eğitimleri" sunuyoruz, farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Maltepe Kent Konseyi olarak ilçemizde ve ülkemizde yaşanabilecek her türlü şiddete karşıyız ve tüm gücümüzle bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm Maltepe halkını da bu farkındalıkla çalışmalarımıza destek olmaya davet ediyoruz.  

Maltepeli kadınların istismar ve şiddet isyanı

Maltepe Kent Konseyi Kadın Meclisi, Zümrütevler’de bir kursta 3 çocuk cinsel istismara uğradı, Beşçeşmeler’de 23 yaşındaki genç bir kadın şiddet ve cinsel istismara uğramasıyla bir kez daha gündeme gelen kadına ve çocuğa şiddeti kınayan ve fillerin cezalandırılmasını isteyen açıklama yayınladı

Maltepe Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

Şiddet ve istismarın her türlüsüne karşıyız.
Şiddet ve istismarın bahanesi ve mazereti olamaz.
Şiddet ve istismarın kaynağı kim olursa olsun asla savunulamaz.
Kadına ve çocuğa karşı her türlü şiddet ve istismar suçtur ve faillerinin cezalandırılması gerekir.
Yola çıktığımız ilk günden beri hep bu ilkeler etrafında toplandık ve bu ilkeler ile çalışmalarımıza devam ettik.
Kadına karşı şiddet insanlığa karşı şiddettir.
İnsanlığa ve insan haklarımıza duyarlı olmamız için belli bir dönem, süreç ya da taraf yoktur. Bunun için "insan" olmanın hatırlanması ve önemsenmesi gerekir.
Ülkemiz genelinde Kadın, Erkek, Çocuk, Hayvan, Doğa ayırt etmeksizin, biyolojik tüm canlılara karşı artan bir ivme ile devam eden Şiddet ve Cinsel istismar olayları yaşanmaktadır.
Maltepe Kent Konseyi olarak yaşanan her türlü şiddetle mücadelemiz durmaksızın devam ediyor.
Bunun için 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde Kadın Meclisimiz ve Paydaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz 2 günlük sempozyumda kadının ve çocuğun maruz kaldığı şiddet ve istismar hakkında farkındalık çalışmaları yarattık.
Ancak birkaç gün sonrasında halen şokunu atamadığımız ve ilçemizde yaşanan namüsait olayları basından üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
Olayları diyoruz çünkü, Zümrütevler’de bir kursta 3 çocuk cinsel istismara uğradı, Beşçeşmeler’de 23 yaşındaki genç bir kadın şiddet ve cinsel istismara uğradı. Bu akıl almaz olayları ilçemizde ve ülkemizde artık görmek istemiyoruz.
Deprem, Sel, Salgın gibi üst üste birçok sınavdan geçtiğimiz şu dönemde insanlık, Vicdan, Merhamet, Saygı derslerinden sınıfta kalmış görünmekteyiz.
Maltepe Kent Konseyi olarak tüm organlarımızla şiddetin her türlüsüne yönelik önleyici politikalar ve projeler üretmek için çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız.
Biliyoruz ki tek başımıza düzeltebileceğimiz, önleyebileceğimiz bir konu değil ve sadece eğitim ile çözülebilir. Bunun içinde ilçemizde okullarda, Üniversite, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte "Ebeveyn Eğitimleri" sunuyoruz, farkındalık çalışmaları yapıyoruz.
Maltepe Kent Konseyi olarak ilçemizde ve ülkemizde yaşanabilecek her türlü şiddete karşıyız ve tüm gücümüzle bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm Maltepe halkını da bu farkındalıkla çalışmalarımıza destek olmaya davet ediyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.