Okullar tatil edilecek mi, edilmeyecek mi?

GÜNDEM 10.03.2020 - 23:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1973+ kez okundu.
 

Okullar tatil edilecek mi, edilmeyecek mi?

Okullar tatil edilecek mi, edilmeyecek mi?  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamu personelinin zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmaması yönünde bir genelge yayımlayabileceğini açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili de Milli Eğitim Bakanlığıyla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamu personelinin zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmaması yönünde bir genelge yayımlayabileceğini açıkladı. Sağlık Bakanı Koca ayrıca, okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili de Milli Eğitim Bakanlığıyla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirdi. Koca'nın açıklaması Türkiye'de okullar tatil edilecek mi?sorusunu akıllara getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler hakkında TBMM’de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplantısında konuştu. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Bu salgının Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Türkiye'de tespit edilen bir vaka olmadığını net söylüyoruz. Ama ülkeye giriş için anormal bir risk taşıyor." ifadelerini kullandı. Bakan Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada ise, "ABD vatandaşı, 86 yaşındaki kadın hastaya, Türkiye ziyaretinden sonra Koronavirüs tanısı konduğu haberi yayıldı. Son 2 haftanın kayıtlarında ABD vatandaşı, 86 yaşında tek kadın vardır. Türkiye’yi ziyaret etmemiştir. 3 Mart’ta İstanbul aktarmalı, Tiran’dan Washington’a gitmiştir." ifadeleri kullandı.   Sağlık Bakanı Koca, okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili de Milli Eğitim Bakanlığıyla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirdi.   (Tıbbi kongreler) Uluslararası yasak ama ulusal  olan, uluslararası katılımı olmayan kongrelerle ilgili 'Sayıca kaç kişiye kadar  sınırlamalıyız?' konusunu Bilim Kuruluyla tartışacağız. Bunu önümüzdeki 1-2 gün  içinde açıklamış oluruz."  

Okullar tatil edilecek mi, edilmeyecek mi? 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamu personelinin zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmaması yönünde bir genelge yayımlayabileceğini açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili de Milli Eğitim Bakanlığıyla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamu personelinin zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmaması yönünde bir genelge yayımlayabileceğini açıkladı. Sağlık Bakanı Koca ayrıca, okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili de Milli Eğitim Bakanlığıyla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirdi. Koca'nın açıklaması Türkiye'de okullar tatil edilecek mi?sorusunu akıllara getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler hakkında TBMM’de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplantısında konuştu. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Bu salgının Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Türkiye'de tespit edilen bir vaka olmadığını net söylüyoruz. Ama ülkeye giriş için anormal bir risk taşıyor." ifadelerini kullandı.
Bakan Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada ise, "ABD vatandaşı, 86 yaşındaki kadın hastaya, Türkiye ziyaretinden sonra Koronavirüs tanısı konduğu haberi yayıldı. Son 2 haftanın kayıtlarında ABD vatandaşı, 86 yaşında tek kadın vardır. Türkiye’yi ziyaret etmemiştir. 3 Mart’ta İstanbul aktarmalı, Tiran’dan Washington’a gitmiştir." ifadeleri kullandı.
 
Sağlık Bakanı Koca, okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili de Milli Eğitim Bakanlığıyla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirdi.
 
(Tıbbi kongreler) Uluslararası yasak ama ulusal  olan, uluslararası katılımı olmayan kongrelerle ilgili 'Sayıca kaç kişiye kadar  sınırlamalıyız?' konusunu Bilim Kuruluyla tartışacağız. Bunu önümüzdeki 1-2 gün  içinde açıklamış oluruz."
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.