Sokak Kültür Derneği, dayanışma kahvaltısı düzenledi

Sokak Kültür Derneği, dayanışma kahvaltısı düzenledi

 

Sokak Kültür Merkezi yeni yerinde yeniden kapılarını açtı. Maltepe Sokak Kültür Merkezi derneği, dayanışma kahvaltısı düzenledi.

8 Mart 2010 tarihinde resmen kurulan. Uzun süre Maltepe Beşçeşmelerde Faaliyetlerini yürüten Dernek, Beşçeşmelerde yeni yeri Maltepe Sokak Kültür Merkezi  Maltepe Yalı Mahallesi, İstasyon Caddesi No;28'de geniş katılım ile Sokak kahvaltısı düzenledi. dernek'' Özgürlük Sokaktadır '' sloganı ile mücadeleye aynı inanç ve kararlıkla devam etmeye başladı.

Niye Maltepe Sokak Kültür Merkezi?

Biz uzun yıllardır Maltepe de yaşayan hayatın içerisinde yan yana duran ve bu duruş esnasında eksiğiyle, hatasıyla birbirine destek olan ve toplumsal mücadelenin de her alanında bu yönlerimizle var olmaya çalışanlarız. Yan yana duruyoruz, dayanışma içerisinde oluyoruz çünkü başka türlü yaşamak istemiyoruz. Bu yüzdende bizi başka türlü yaşamaya zorlayan, bireyselleştirmek için her türlü yöntemi deneyen egemen anlayışa, kültüre karşı direniyoruz. Bu kimi zaman daha sıkı ilişkilerle başarılabiliniyor, şimdiye kadar olduğu gibi; kimi zamanda daha örgütlü, kurumsal olarak yerine getiriliyor, yapmaya çalıştığımız gibi. İşte biz var olan egemen kültüre, yozlaştırılmış insan ilişkilerine karşılık; kendi toplumsal kültürümüzü, yozlaşmamış insan ilişkilerimizi yaşamak isteyen ve bunun için Sokak Kültür Merkezi diyenleriz!

Siyasal örgütlenmeler içerisinde siyasal mücadelenin gereklerini yerine getirmeye çalışıp, doğru bildiklerimizi yapmaya devam ederken, doğrudan siyasal mücadele alanından değil başka bir alandan, başka bir açıdan bakan ve faaliyet yürüten bir kültür, sanat, dayanışma kurumu oluşturmaya çalışıyoruz. Bu açıdan bakıldığında ilgilenilmesi, çözülmesi gereken küçük şeyler halledildiğinde hayatın kolaylaştığını ve hayatın diğer alanlarına müdahale olanağının arttığını göreceğiz. Maltepe özgülünde bizim gibi düşünen ama hayatları birbirine değmeyenleri buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu türden sıkıntıları, dertleri paylaştığımız gibi, yapacağımız faaliyetle, etkinliklerle sevinci, neşeyi de paylaşmak istiyoruz. Paylaştıkça sıkıntımızın azalacağını, sevincimizin artacağını bilenlerdeniz; bunun için Sokak Kültür Merkezi diyenleriz!