İstanbul'da İş Yeri Denetimleri Yapıldı

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Maltepe'de unlu mamüller ve pasta üretimi yapan iş yerlerini denetledi. Denetimlerde, bazı iş yerlerine, kurallara uymadıkları gerekçesiyle tutanak tutularak eksiklerini gidermeleri için süre verildi. Ziraat Yüksek Mühendisi Nihal Atmaca Taner yaptığı açıklamada, güvenli gıda ürünlerinin üretiminin yapılıp yapılmadığını kontrol ettiklerini belirterek, "Gittiğimiz işletmelerde güvenli gıda olup olmadığına ve şartları sağlayıp sağlamadığına baktık. Personel hijyeni, alt yapı ve çalışma ortamı uygunluğu gibi konuları değerlendirdik" dedi. Atmaca, plastik kabın içindeki malzemeler (kakao, krema, süt tozu gibi) bittikten sonra atılması gerektiğini ifade ederek, "Fakat bazı işletmeler bu kapları, ikinci el muhafaza kabı olarak kullanmış. İş yeri sahiplerinden gıdaya uyumlu plastik kapları kullanmasını istedik" diye konuştu. Denetimler esnasında bir yumurta kolisinin üzerinde kurtçuk görülmesi üzerine ekipler, iş yeri sahibi ve çalışanlarını uyardı ve yumurta kolisini çöpe attırdı. Üretimde kullanılan ürünlerin son kullanma tarihlerinin geçip geçmediği, ambalaj malzemeleri, unların sağlıklı depolarda saklanıp saklanmadığı gibi konularda da denetim yapıldı. Denetimlerin ramazan boyunca devam edeceği bildirildi. - İstanbul