FATMA ŞENGÜL’ÜN İSMİ MALTEPE’DE YAŞAYACAK 

MAHALLELERİMİZ 08.09.2020 - 04:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1620+ kez okundu.
 

FATMA ŞENGÜL’ÜN İSMİ MALTEPE’DE YAŞAYACAK 

FATMA ŞENGÜL’ÜN İSMİ MALTEPE’DE YAŞAYACAK    Fatma Şengül, geçen yıl 30 Mart'ta Maltepe Gülensu'da bulunan evinin önünde aynı işyerinde çalıştığı Zeynel Akbaş adlı kişi tarafından vurularak öldürülmüştü. Annelerinin ölüm anına, silah seslerini duydukdan hemen sonra evden dışarı çıkan kızı Açelya Şengül ile oğlu Koray Şengül de şahit olmuştu.   CHP Maltepe İlçe Kadın Kolları Başkanı  Aybirdi dilekçe Vermişti   Toplantıda meclis gündemindeki konular görüşülerek karara bağlandı. CHP Maltepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Avukat Songül Aybirdi’nin dilekçesi doğrultusunda, Gülensu Mahallesi Erdemli Sokak’ta 30 Mart 2019 tarihinde evinin önünde öldürülen Fatma Şengül’ün anısına, ikametgâhının bulunduğu sokak olan Erdemli Sokak isminin "Fatma Şengül Sokak" olarak değiştirilmesi kabul edildi.    Çocuklarının gözünün önünde cinayete kurban giden Fatma Şengül'ün ismi, öldürüldüğü sokağa verildi    Fatma Şengül, geçen yıl 30 Mart'ta Maltepe Gülensu'da bulunan evinin önünde aynı işyerinde çalıştığı Zeynel Akbaş adlı kişi tarafından vurularak öldürüldü. Annelerinin ölüm anına, silah seslerini duydukdan hemen sonra evden dışarı çıkan kızı Açelya Şengül ile oğlu Koray Şengül de şahit oldu. Yakalanmasının ardından "Tasarlayarak Adam Öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Akbaş, Kartal Adliyesi'nde görülen duruşmasında olay günü sokakta karşılaştığı ve işyerinde anlaşmazlık yaşadığı Şengül tarafından terslenmesi üzerine kendini kaybederek cinayeti işlediğini öne sürmüştü. Akbaş, farklı mahallede bulunmasına karşın Şengül'ün evinin önünde ne aradığı sorusuna ise "Markete gidiyordum" diye cevap vermişti. Şengül'ün avukatı ise sanığın sabah saatinde, normalde güzergahı olmayan bir sokakta, silahla ve 11 fişek ile bulunmasının hayatın normal akışına uygun olmadığını belirterek, Akbaş'ın cinayeti planlı işlediğini iddia etti. Yargılama sonunda Akbaş,"Haksız tahrik indirimi" uygulayan mahkeme tarafından 18 yıl hapse mahkum edildi. Bu karar cinayetin planlı olduğunu iddia eden Şengül ailesinin ve kadın derneklerinin büyük tepkisine neden oldu. Karar, Şengül'ün avukatı Aylin Mert tarafından temyiz talebiyle istinaf mahkemesine götürüldü.

FATMA ŞENGÜL’ÜN İSMİ MALTEPE’DE YAŞAYACAK 

 

Fatma Şengül, geçen yıl 30 Mart'ta Maltepe Gülensu'da bulunan evinin önünde aynı işyerinde çalıştığı Zeynel Akbaş adlı kişi tarafından vurularak öldürülmüştü.

Annelerinin ölüm anına, silah seslerini duydukdan hemen sonra evden dışarı çıkan kızı Açelya Şengül ile oğlu Koray Şengül de şahit olmuştu.

  CHP Maltepe İlçe Kadın Kolları Başkanı  Aybirdi dilekçe Vermişti

 

Toplantıda meclis gündemindeki konular görüşülerek karara bağlandı. CHP Maltepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Avukat Songül Aybirdi’nin dilekçesi doğrultusunda, Gülensu Mahallesi Erdemli Sokak’ta 30 Mart 2019 tarihinde evinin önünde öldürülen Fatma Şengül’ün anısına, ikametgâhının bulunduğu sokak olan Erdemli Sokak isminin "Fatma Şengül Sokak" olarak değiştirilmesi kabul edildi. 

 

Çocuklarının gözünün önünde cinayete kurban giden Fatma Şengül'ün ismi, öldürüldüğü sokağa verildi

 

 Fatma Şengül, geçen yıl 30 Mart'ta Maltepe Gülensu'da bulunan evinin önünde aynı işyerinde çalıştığı Zeynel Akbaş adlı kişi tarafından vurularak öldürüldü.

Annelerinin ölüm anına, silah seslerini duydukdan hemen sonra evden dışarı çıkan kızı Açelya Şengül ile oğlu Koray Şengül de şahit oldu.

Yakalanmasının ardından "Tasarlayarak Adam Öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Akbaş, Kartal Adliyesi'nde görülen duruşmasında olay günü sokakta karşılaştığı ve işyerinde anlaşmazlık yaşadığı Şengül tarafından terslenmesi üzerine kendini kaybederek cinayeti işlediğini öne sürmüştü.

Akbaş, farklı mahallede bulunmasına karşın Şengül'ün evinin önünde ne aradığı sorusuna ise "Markete gidiyordum" diye cevap vermişti.

Şengül'ün avukatı ise sanığın sabah saatinde, normalde güzergahı olmayan bir sokakta, silahla ve 11 fişek ile bulunmasının hayatın normal akışına uygun olmadığını belirterek, Akbaş'ın cinayeti planlı işlediğini iddia etti.

Yargılama sonunda Akbaş,"Haksız tahrik indirimi" uygulayan mahkeme tarafından 18 yıl hapse mahkum edildi.

Bu karar cinayetin planlı olduğunu iddia eden Şengül ailesinin ve kadın derneklerinin büyük tepkisine neden oldu.

Karar, Şengül'ün avukatı Aylin Mert tarafından temyiz talebiyle istinaf mahkemesine götürüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.