Ötelenmiş kredi hesaplama tablosu

EKONOMİ 25.03.2020 - 11:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1556+ kez okundu.
 

Ötelenmiş kredi hesaplama tablosu

Ötelenmiş kredi hesaplama tablosu Bankaların vatandaşların kredi borçlarını üç ay süreyle öteleyeceğini açıklamasının ardından ödeme planları da belli olmaya başladı. 12 ay vade ile aylık yüzde 1 faizli 10 bin TL ihtiyaç kredisini 3 aylık öteleme için banka müşterisi ekstradan 258 TL ödeyecek. Haberimizdeki detaylı ödeme tablosundan taksit miktarlarına bakabilirsiniz. Kredi borçlarının üç ay öteleneceğinin açıklanmasının ardından vatandaş hangi kanallardan bankalara başvurabileceğini merak ediyor. Kimi banka cep şubesi üzerinden başvuruları almaya başladı kimi de önümüzdeki hafta başvuru şartlarını açıklayacak. Kamu bankaları henüz vatandaşın borcunu ötelemek için nasıl bir yol izleyeceği hakkında kapsamlı bir açıklama yapmadı. Özel bir bankanın internet sitesine koyduğu ödeme planına göre 24 Kasım 2019 tarihinde aylık yüzde 1 faiz oranı ile 12 ay vadede 10 bin TL kredi çekmiş olan biri corona öncesinde 10 bin 797 TL geri ödeme yapıyordu. Bugün ise mart, nisan ve mayıs taksitlerinin ötelenmiş hali ile toplam ödeme 11 bin 55 TL'ye çıktı. Yani üç ay taksit ötelemenin tüketiciye masrafı 258 TL olacak. Tüketiciye bu masraf aylık taksitlere 32 TL ek getirerek yansıtılacak. Banka gelecek ek masrafların faiz, vergi ve fon tutarı yüzünden kaynaklandığını belirtiyor.  

Ötelenmiş kredi hesaplama tablosu

Bankaların vatandaşların kredi borçlarını üç ay süreyle öteleyeceğini açıklamasının ardından ödeme planları da belli olmaya başladı. 12 ay vade ile aylık yüzde 1 faizli 10 bin TL ihtiyaç kredisini 3 aylık öteleme için banka müşterisi ekstradan 258 TL ödeyecek. Haberimizdeki detaylı ödeme tablosundan taksit miktarlarına bakabilirsiniz.

Kredi borçlarının üç ay öteleneceğinin açıklanmasının ardından vatandaş hangi kanallardan bankalara başvurabileceğini merak ediyor. Kimi banka cep şubesi üzerinden başvuruları almaya başladı kimi de önümüzdeki hafta başvuru şartlarını açıklayacak.

Kamu bankaları henüz vatandaşın borcunu ötelemek için nasıl bir yol izleyeceği hakkında kapsamlı bir açıklama yapmadı.

Özel bir bankanın internet sitesine koyduğu ödeme planına göre 24 Kasım 2019 tarihinde aylık yüzde 1 faiz oranı ile 12 ay vadede 10 bin TL kredi çekmiş olan biri corona öncesinde 10 bin 797 TL geri ödeme yapıyordu.

Bugün ise mart, nisan ve mayıs taksitlerinin ötelenmiş hali ile toplam ödeme 11 bin 55 TL'ye çıktı. Yani üç ay taksit ötelemenin tüketiciye masrafı 258 TL olacak.

Tüketiciye bu masraf aylık taksitlere 32 TL ek getirerek yansıtılacak. Banka gelecek ek masrafların faiz, vergi ve fon tutarı yüzünden kaynaklandığını belirtiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.