İstanbul’da ulaşıma yüzde 35 zam yapıldı

EKONOMİ 07.02.2020 - 19:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1542+ kez okundu.
 

İstanbul’da ulaşıma yüzde 35 zam yapıldı

İstanbul’da ulaşıma yüzde 35 zam kararı alındı İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul'da ulaşıma yüzde 35 zam kararı alındığını duyurdu. İBB tarafından da resmi açıklamayla duyuruldu. Zam, 10 Şubat Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücreti 2,60 TL'den 3,50 TL'ye yükseltilmesi için karar alındı. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) zammı duyurdu. İBB de akşam saatlerinde yaptığı basın açıklamasıyla zammı duyurdu. İBB tarafından yapılan açıklamada, 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni tarifede tam elektronik bilet 3,50 lira, öğrenci bileti 1,75 lira, tam Mavi Kart 275 lira, öğrenci mavi kartının fiyatı ise 50 lira olarak belirlendi. 3 yıldır toplu taşıma ücretlerine zam yapılmadığını ifade eden esnaf temsilcileri, UKOME toplantısında elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılmasını talep etti. Yapılan oylama sonucu, oy çokluğu ile elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılmasına karar verildi. İMAMOĞLU: HİÇBİR BELEDİYE ZAM YAPILSIN İSTEMEZ İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise zamma ilişkin Adana’da yaptığı açıklamada, “Bizim yaptığımız zam bir sonuçtur. Esas girdilerden hesap sorulması lazım. Akaryakıt ve diğer girdilere yapılan zam dikkate alındığında Türkiye şartlarında, vatandaş düşünülerek yapılmıştır. Elbette hiç bir belediye zam yapılmasını istemez” diye konuştu.  

İstanbul’da ulaşıma yüzde 35 zam kararı alındı

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul'da ulaşıma yüzde 35 zam kararı alındığını duyurdu. İBB tarafından da resmi açıklamayla duyuruldu. Zam, 10 Şubat Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücreti 2,60 TL'den 3,50 TL'ye yükseltilmesi için karar alındı. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) zammı duyurdu.

İBB de akşam saatlerinde yaptığı basın açıklamasıyla zammı duyurdu. İBB tarafından yapılan açıklamada, 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni tarifede tam elektronik bilet 3,50 lira, öğrenci bileti 1,75 lira, tam Mavi Kart 275 lira, öğrenci mavi kartının fiyatı ise 50 lira olarak belirlendi.

3 yıldır toplu taşıma ücretlerine zam yapılmadığını ifade eden esnaf temsilcileri, UKOME toplantısında elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılmasını talep etti. Yapılan oylama sonucu, oy çokluğu ile elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılmasına karar verildi.

İMAMOĞLU: HİÇBİR BELEDİYE ZAM YAPILSIN İSTEMEZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise zamma ilişkin Adana’da yaptığı açıklamada, “Bizim yaptığımız zam bir sonuçtur. Esas girdilerden hesap sorulması lazım. Akaryakıt ve diğer girdilere yapılan zam dikkate alındığında Türkiye şartlarında, vatandaş düşünülerek yapılmıştır. Elbette hiç bir belediye zam yapılmasını istemez” diye konuştu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.