YAŞLILARA SAYGI HAFTASI MALTEPE’DE KUTLANDI

MALTEPE (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.03.2025 - 03:45, Güncelleme: 20.03.2025 - 03:45 4277+ kez okundu.
 

YAŞLILARA SAYGI HAFTASI MALTEPE’DE KUTLANDI

Maltepe Belediyesi’nce “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” nedeniyle, Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde seminer düzenledi.
YAŞLILARA SAYGI HAFTASI MALTEPE’DE KUTLANDI Maltepe Belediyesi’nce “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” nedeniyle, Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde seminer düzenledi. Merkez üyelerinin katıldığı seminerde yaşlılığın sanılanın aksine bir son değil başlangıç olduğuna vurgu yapıldı. Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” nedeniyle “Yaşamda Var Olmak” konulu seminer düzenlendi. Maltepe Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berfin Varışlı tarafından verilen seminerde “Yaşlılara Saygı Haftası”nın tarihçesi, yaşlılığın tanımı, dünya nüfusunun grileşmesi (yaşlanması), dünyada ve Türkiye’de yaşlanma, Türkiye’de nüfus projeksiyonları, ortalama ömür, Türkiye’nin değişen nüfus yapısı ve yaşlanma gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Merkez üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yaşlılığın bir sorun olmadığı, ortalama ömrün uzamasıyla yaşlıların toplumda daha da görünür olacağı, sosyal politikalar buna göre şekillendirilmesi gereği, yaşlıların işgücünde varlıklarını sürdürmeleri ve yaş ayrımcılığı/yaşçılık ile toplumsal olarak mücadele edilmesinin altı çizildi.  Etkinlik sonrası katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.     
Maltepe Belediyesi’nce “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” nedeniyle, Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde seminer düzenledi.

YAŞLILARA SAYGI HAFTASI MALTEPE’DE KUTLANDI

Maltepe Belediyesi’nce “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” nedeniyle, Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde seminer düzenledi. Merkez üyelerinin katıldığı seminerde yaşlılığın sanılanın aksine bir son değil başlangıç olduğuna vurgu yapıldı.

Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” nedeniyle “Yaşamda Var Olmak” konulu seminer düzenlendi. Maltepe Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berfin Varışlı tarafından verilen seminerde “Yaşlılara Saygı Haftası”nın tarihçesi, yaşlılığın tanımı, dünya nüfusunun grileşmesi (yaşlanması), dünyada ve Türkiye’de yaşlanma, Türkiye’de nüfus projeksiyonları, ortalama ömür, Türkiye’nin değişen nüfus yapısı ve yaşlanma gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Merkez üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yaşlılığın bir sorun olmadığı, ortalama ömrün uzamasıyla yaşlıların toplumda daha da görünür olacağı, sosyal politikalar buna göre şekillendirilmesi gereği, yaşlıların işgücünde varlıklarını sürdürmeleri ve yaş ayrımcılığı/yaşçılık ile toplumsal olarak mücadele edilmesinin altı çizildi. 

Etkinlik sonrası katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi. 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.